PASTI MALAYSIA


PASTI Mendapat Perhatian Antarabangsa

Posted in Berita by PASTI Malaysia on December 22, 2011

25 Muharram 1433H

KUALA LUMPUR : Dewan Pemuda PAS Malaysia [DPPM] telah menerima kunjungan hormat daripada Gerakan Islam Sri Langka dan Pakistan yang lebih dikenali dengan nama Jama’ath-e-Islami.

Kunjungan hormat daripada gerakan Islam itu ke pejabat rasmi DPPM yang bertempat di Jalan Raja Laut petang tadi disambut oleh Ustaz Syed Abdul Kadir Aljoofre selaku Penolong Setiausaha 2 DPPM dan turut menemai beliau adalah Ustaz Mohd Khairul selaku Setiausaha Kerja PAS Pusat.

Kunjungan tersebut nyata bukanlah satu kunjungan yang kosong apabila pihak daripada Jama’ath-e-Islami ingin berkongsi idea dengan pihak DPPM Asuhan Tunas Islam [PASTI] yang merupakan institusi pendidikan awal PAS ini mendapat perhatian daripada gerakan Islam yang lain apabila pihak mereka berminat untuk berkongsi dan bertukar-tukar idea mengenai pengalaman DPPM sepanjang mengurus dan menyelia institusi ini.mengenai pengurusan sistem pendidikan yang diselia oleh pihak Pemuda PAS selama ini. Ternyata Pusat
Pertemuan yang singkat itu tadi nyata tidak berakhir di pejabat DPPM
sahaja apabila tetamu daripada Jama’ath-e-Islami ingin membuat kunjungan kepada ibu pejabat PASTI yang berpusat di Gombak. Pertubuhan Jama’ath-e-Islami itu diwakili oleh Syed Waqas Jafri daripada Ghazali Education Trust, Shahid Warsi daripada Association for Academic Quality dan Y.I Mohamed Haneez Assistant General Security, Sri Lanka Jama’ath-e-Islami.
PAS for ALL
Membangun Bersama Islam
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: